Atrium of Alhambra

Alhambra, Spain

Function:

The new entrance of Alhambra is a wining project of an international competition, architects Alvaro Siza and Juan Domingo Santo, with the support of projects in the specialty of GOP.

It was object of the owner of the “Patronato de la Alhambra Generalife”, reorder the entire area of the Alhambra square and ensures that all appropriate equipment, with capacity for 8000 tourists in an area that incorporates cultural and a modernization of the surrounding area a World heritage monument. This project, located in New Port joint access to the Alhambra Palace, is based on a panoramic terrace and a new building in which one of the three courtyards, one with a mirror of water, due to the use of online existing water.

At the moment this space was concern of architects integrate the building into the landscape, which will be used “Concrete Alhambra” which has color and is “a contemporary interpretation of the material with which they built the monument and contains the pigment and sand hill La Sabika. “to the ground will use the tradition cobbled Granada, and in inland areas the white marble, the same as that used in the inner rooms of the Alhambra. The project was conceived under many conditions the most significant being the historic Character of the whole city of Graada and in particular the area of Alhambra with its majestic palaces, ad on the other hand, technically, the significant gap in levels, that the topography of the implementation site offers.

In essence, the project was split into three phases. In the first in which they will design the parking lot (at least 2 floors), the square trucking (BUS) and buried a building which will house the auditorium and the presentation room of the Alhambra. The second phase consists in the elaborate buildings that make up the lobby, and finally the third phase will run the “Alhambra Plaza”.

The investment is estimated at 11 millions, for a project that will extend further than 5.700m2, distributed through auditoriums, reception rooms to visitors, bookstores and libraries, conference room and media room.

Location

online magazine

foundation website

Architecture:
Location: Alhambra, Spain
Function:
Client: Patronato de la Alhambra Generalife
Year: 2011
Area: 5700 m2